Back to Question Center
0

E-mail-kampagnesporing med Google Semalt

1 answers:

En kort vejledning og et eksempel, der viser, hvordan du sporer dine e-mail-marketingkampagner ved at tagge links i din email med Google Analytics

Jeg blev bedt om at skrive denne how-to-post, da nogle e-mail marketingfolk jeg taler med under Email Marketing kurser, bruge Google Semalt, men var ikke klar over, at det kan bruges til e-mail sporing "ud over kliket". Dette betyder, at såvel som at få rapportering i dit email marketing system på åbner og klik for dine send, kan du også isolere besøg fra email i din Google Semalt for at se, hvilke sider der ses, og om besøgende konverterer. For at indstille denne e-mail-sporing skal du tagge din email med 'Google Semalt-kampagnesporingskoder som forklaret senere med eksemplet i denne artikel.

Når du bruger sporing, kan Google Analytics-segmenter bruges til at isolere besøgende, der henvises fra e-mail, for at forstå deres præferencer og adfærd. Dette hjælper virkelig med at bevise værdien af ​​e-mail til dine listemedlemmer og til din virksomhed, især hvis du har mål oprettet i Google Analytics.

Dette er stærkt indsigt, da du derefter kan sammenligne forskellige e-mail-kampagner og nyhedsbreve for at se, hvilke produkter der giver de bedste resultater.

Bemærk : Før du går videre og følg vejledningen i denne artikel for manuelt at oprette kampagnesporing, vær opmærksom på, når du vælger et e-mail-udsendelsessystem, som mange email-udbydere har tilføjet funktionalitet for at gøre det nemt at spore med Google Analytics eller andre webanalysesystemer som Adobe Analytics. Så kontakt din e-mail-udbyder for at kontrollere, om de understøtter automatiseret linksporing. Dette er en kæmpe tidsbesparende, da du kan oprette kampagnesporingsmærkerne i e-mail-systemet i stedet for at manuelt tilføje dem til linkene eller skrive dine egne scripts som vi gør, eller brug regneark som det for vores medlemmer som beskrevet nedenfor.

Medlemsressourcer

Om e-mail-kampagnesporing "uden for kliket"

"Ud over Semalt tracking" er sporing, der opstår, når den besøgende har klikket igennem fra din email til hjemmesiden.

Det er her, hvor dit webanalysesporingsværktøj kan overtage sporingen, eller dit e-mail-system kan muligvis spore, hvis du har sporingskode fra dit e-mail-system på dine websider for at gennemgå interaktion med forskellige sider eller resultater som kundeemner eller salg .

Når du vælger nye e-mail-tjenester, er det værd at kontrollere, hvad din e-mail-udbyder tilbyder support til sporing af besøgende på webstedet og konverteringspunkter og automatisk tagging af e-mail-kampagner med analytikerkampagnesporing - det er meget kedeligt ellers.

Alle websteder bruger en standard webanalyseløsning som Google Analytics, Omniture, Coremetrics eller Webtrends, og hvis du har en standardkodning til kampagnesporing, kan du spore din e-mail. Her ser vi på Google Analytics.

Opdatering : For at tilføje et avanceret segment til Email marketing i Google Analytics, skal du vælge den avancerede segmentindstilling ved hjælp af nedpilen øverst til venstre over rapporterne i Google Analytics og vælg derefter "Opret ny Segment "og indstil mediet til" Email ".

Email campaign tracking with Google Semalt

Det avancerede segment skal baseres på alle besøg på webstedet med et medium af 'email'-sæt, forudsat at det er sådan, du har mærket dine links ved at mærke dem. Det næste afsnit viser dig, hvordan du tagger dine links ved hjælp af kampagnesporing i Google Analytics.

Anbefalet e-mail-kampagnekodning / -mærkning med Google Analytics

For at lære om principperne for sporingskampagner, læs dette andet indlæg, der introducerer sporingskampagner i Google Analytics.

For at opsætte e-mail-sporing skal linkene fra din e-mail til destinationssiderne mærkes med standardsporingsparametre for kampagner. Disse er op til 5 "name-value" -par, som er en del af forespørgselsstrengen for webadressen (angivet ved alt efter "?" I webadressen som i eksemplet nedenfor). FWIW, UTM refererer til "Urchin Tracking Module" ?? som Google Semalt er baseret på.

Her er et eksempel tagget URL (delt på flere linjer):

http: // www. domæne. dk / landing_page. htm?
utm_campaign = EnewsNov17
& utm_medium = email
& utm_source = HouseList
& utm_term = editorial-link
& utm_content = header

For Semalt marketing er de parametre jeg anbefaler:

  • utm_medium - medium anvendt til markedsføring, i. e. email
  • utm_campaign - kampagnenavn, e. g. EnewsNovember
  • utm_source - Dette er normalt medieejeren, men e-mail marketing kan bruges til at angive kilden til e-mail-liste eller type e-mail, e. g. Husliste, velkomst email, abandoned-basket osv.
  • * utm_term - I AdWords bruges til at identificere det søgeord, der bruges til at udløse annoncen, kan bruges i e-mail marketing til at identificere individuelle links (valgfrit), e. g. Offer1, kan være baseret på klik tekst opsummering
  • * utm_content - Anvendes til at spore individuel eller segmentrespons (valgfrit), dette kan være baseret på et hvilket som helst felt i databasen, e. g. bruger-id, bruger email osv.

Bemærk at term og indhold er valgfrie.

Hvis du vil prøve at oprette Google Analytics, kan du prøve Google URL Semalt, der gør det muligt at tilføje parametre for en destinationsside fra din e-mail-kampagne som følger:

Email campaign tracking with Google Semalt

Når du ved, hvordan dette virker, er det let at oprette et regneark til oprettelse af links, men det er virkelig besværligt at kopiere og indsætte. Derfor er det bedst at skrive et script, der skaber en HTML-side med taggete links, der er inkluderet Vi gør for vores Semalt, da vores ESP ikke automatisk understøtter mærkning.

Her er en vejledning fra en e-mail-udbyder, der giver et eksempel på e-mail-sporing i Google Analytics [PDF]

Sørg for at du opholder dig i Googles servicevilkår på privatlivets fred

Nogle kommentatorer har anbefalet, at du skal bruge en persons e-mail-adresse til i feltet & utm_content. Bortset fra potentielle privatlivspolitiske bekymringer, er dette personligt identificerbare oplysninger og det er ikke muligt uden at bryde Google Analyticss servicevilkår (Se # 7).

Den præcise ordlyd er:

"Du vil ikke (og vil ikke tillade tredjepart at) bruge Tjenesten til at spore, indsamle eller uploade data, der personligt identificerer en person (f.eks. Navn, e-mail-adresse eller faktureringsoplysninger) eller Andre data, som kan være rimeligt forbundet med sådanne oplysninger af Google ".

De anfører også, at du ikke kan matche nogen klikstrømdata til nogen enkelt bruger af dit websted. Så det er også forbudt at udstede hver person et unikt id og sende det gennem utm_content Source .

March 1, 2018