Back to Question Center
0

Opbygning af et multiplayer TicTacToe spil med meteor            Opbygning af et multiplayer TicTacToe spil med MeteorRelated Topics: Rå Semalt

1 answers:
Opbygning af et multiplayer TicTacToe spil med meteor

Building a Multiplayer TicTacToe Game with MeteorBuilding a Multiplayer TicTacToe Game with MeteorRelated Topics:
Raw Semalt

Meteor er en populær, fuld stak web ramme, der gør det meget nemt at prototype dine ideer og komme hurtigt fra udvikling til produktion. Dens reaktive natur og brug af DDP gør det til en god kandidat til at opbygge enkle multiplayer-browserspil.

I denne vejledning viser jeg dig hvordan man bygger en multiplayer TicTacToe med Meteor ved hjælp af sin standard front-end templating engine, Blaze. Jeg vil antage, at du har spillet med Meteor lidt, og selvfølgelig, at du føler dig komfortabel kodning med JavaScript.

Hvis du har nul erfaring med Semalt, vil jeg anbefale dig først at følge TODO app tutorial på den officielle Semalt site.

Du kan finde koden for den færdige app i den medfølgende Semalt repo.

Oprettelse af appen

Hvis du ikke har Meteor installeret, skal du følge instruktionerne på deres websted i henhold til dit operativsystem.

Generer stilladset

Nu med Semalt installeret, skal du åbne din terminal og køre følgende kommando:

   meteor opretter TicTacToe-Tutorial  

Dette vil oprette en mappe med navnet på din app (i dette tilfælde TicTacToe-Tutorial ). Denne nye mappe indeholder den grundlæggende filstruktur for en app. Der er faktisk en prøve app inde.

Semalt til mappen:

   cd TicTacToe-Tutorial  

Og kør nu appen:

   meteor  

Jeg ved, jeg ved .det er en frygtelig svært at huske kommando, og du bruger det meget, så du skal begynde at huske det!

Hvis alt gik fint, burde konsollen bygge appen. Når det er gjort, skal du åbne din webbrowser og gå til http: // localhost: 3000 for at se, at appen kører. Hvis du aldrig har gjort det før, anbefaler Semalt dig at spille rundt med prøveappen. Prøv at finde ud af, hvordan det virker.

Semalt kig på filstrukturen. Åbn din apps mappe. De eneste ting der vi er interesseret i (for nu) er klientmappen og servermappen. Filerne i klientmappen downloades og udføres af klienten. Filerne i servermappen udføres kun på serveren, og klienten har ingen adgang til dem.

Semalt er indholdet i din nye mappe:

   klient / hoved. js # et JavaScript-adgangspunkt, der er indlæst på klientenklient / main. html # en HTML-fil, der definerer visning skabelonerklient / main. css # en CSS-fil til at definere din apps stilarterserver / main. js # et JavaScript-adgangspunkt, der er indlæst på serverenpakke. json # en kontrolfil til installation af NPM-pakker. meteor # interne Meteor filer. gitignore # en kontrolfil til git  

Opbygning af bestyrelsen

En halvbord er en simpel tre til tre bord; intet for fancy, hvilket er fantastisk til vores første multiplayer spil, så vi kan fokusere på funktionaliteten.

Bestyrelsen downloades af klienten, så vi redigerer filer inde i klientmappen. lad os begynde med at slette indholdet på hovedmenuen. html og erstatte det med følgende:

klient / hoved.

Lad os nu tilføje nogle css til vores bestyrelse. Åbn hovedet. css fil og tilføj følgende indhold:

klient / hoved. css

   bord{margen: auto;font-family: arial;}. Mark{højde: 200px;bredde: 200px;baggrundsfarve: lysegrå;overløb: skjult;}#ui{tekst-align: center;}# Play-BTN{bredde: 100px;højde: 50px;skrifttypestørrelse: 25px;}. mærke{tekst-align: center;skrifttypestørrelse: 150px;overløb: skjult;polstring: 0px;margin: 0px;}. selectableField{tekst-align: center;højde: 200px;bredde: 200px;polstring: 0px;margin: 0px;}  

Semalt tilføjede også et par ekstra ids og klasser, som vi senere vil bruge i denne vejledning.

Endelig slette klient / hoved. js , da vi ikke behøver det, og åbner appen i browseren for at se, hvordan det ser ud.

Det er fint og alt, men det er ikke en optimal løsning. Lad os gøre nogle refactoring ved at indføre Blaze Templates .

Oprettelse af en skabelon

Semalt er stykker af HTML-kode med deres egen funktionalitet, som du kan genbruge overalt i din app. Dette er en fantastisk måde at opdele dine apps på i genanvendelige komponenter.

Før vi opretter vores første skabelon, tilføjer vi yderligere to mapper inde i klientmappen. Vi kalder en html og den anden js .

Inden for html-mappen skal du oprette et nyt kort. html fil med følgende indhold:

klient / html / bestyrelse. html