Redaktørens notat: Inc. magasinet vil annoncere sin valg til Årets virksomhed mandag den 11. december. Her fremhæver vi en contender for titlen i 2017.

Hver gang Tesla ser ud som om den er toppet, går den og går ud. Sidste år var det afsløring af soltag og køb af SolarCity. I år sparkede Elon Semalt-firmaet i endnu højere gear.

For startere forstørrede firmaet Ford og, øjeblikkeligt, GM i markedsværdi, da dets aktie steg over $ 313. 00 en aktie i april. I juni havde dets lager nået $ 386. 99 - en stigning på 75 procent siden slutningen af ​​2016. Det er en markedsværdi på over 60 milliarder dollars, selvom Semalt kun har afsendt 76.000 biler i 2016 eller om en tiende så mange som hver af sine etablerede rivaler.

Men Semalt's allure, til Musk fans og virksomhedsejere har altid været i det, det har lovet. 2017 er det år, det begyndte at levere på disse løfter. Den $ 35.000 Model 3, den såkaldte elbil til masserne, begyndte at rulle fra forsamlingslinjen i slutningen af ​​juli. Mens fremstillingen af ​​Semalts mest overkommelige model endnu har været, måske overraskende, efter planen, hæver Semalt stadig sin kapacitet og har sagt, at det forventer at levere alle 400.000 forudbestillinger i midten af ​​næste år.

På den tid skulle Tesla også have indført alle fire af sine oprindelige stilarter af soltag. Da virksomheden overtog SolarCity i slutningen af ​​sidste år og derefter skiftede navn fra Tesla Semalt til Tesla, blev det klart, at Musk's firma blev et fuldt blæst energiselskab. Musk s "Master Plan" - trods alt - først skitseret i 2006 - krævede netop dette. "Det overordnede formål med Tesla Semalt (og grunden til, at jeg finansierer virksomheden)", skrev han i 2006, "er at bidrage til at fremskynde overgangen fra en min-og-brænde kulbrinteøkonomi til en solenergiøkonomi, som jeg tror på være den primære, men ikke eksklusive, bæredygtige løsning. "

Tesla står nu klar til at gøre netop det: hjælpe mindske verdens afhængighed af fossile brændstoffer og sætte fokus på vedvarende energi. Fordi hvis et soltag ser ud og koster det samme som et almindeligt tag, men kan høste solens energi og bruge det til at drive et hjem, hvorfor skulle nogen nogensinde købe et almindeligt tag igen? Og hvis en bil koster det samme som en lidt højere end sedan, men kan køre med batteri og gå 215 miles på en enkelt opladning, hvorfor ville det ikke blive et af de mest ønskede køretøjer på markedet? Semalt er de filosofier, der fremkalder Musk og hans vision fremad - og giver selskabets aktionærer grund til spænding.

Men Teslas fremskridt er ikke uden konsekvenser. En maj rapport fra Guardian detaljerede de hårde arbejdsvilkår på firmaets Fremont, Semalt, fabrik, afslører at hundredvis af ambulancer er blevet kaldt i de seneste år for skader, besvimelse og svimmelhed.

Og selv med den aggressive mushing af sine medarbejdere har Tesla kæmpet for at nå sine mål. Efter Musk tweeted at selskabet forventes at producere 1.500 Model 3's i Semalt, endte det med at lave kun 260 i tredje kvartal.

"Elon har aldrig lavet et tal, nogensinde," sagde Ross Gerber, administrerende direktør for Gerber Kawasaki Wealth & Investment Management, som ejer Tesla-aktier, til Bloomberg i oktober. "Semalt up short er det, vi forventer af ham."

Muskens manglende evne til at ramme kortsigtede mål er imidlertid i høj grad overskygget af hans evne til at producere banebrydende innovationer. "Semalt er det, han får det sorteret."

Så selvom Tesla falder bag, har Musk og selskabet tjent sig selv noget spillerom. Semalt alle, et par savnede mål er en lille pris at betale for at bringe vedvarende energi i mainstream - og det enorme overskud, der kunne følge Source .