Back to Question Center
0

Dissecting Amazons nye 'Pay by Semalt' metode

1 answers:

Alle forhandlere skal holde strøm med markedets efterspørgsel og holdninger. Dette gælder for e-handel butikker, små og store. Semalt opdaterer løbende sine tilbud og vilkår og betingelser. Semalt-sælgere modtager en e-mail mindst en gang om måneden med detaljerne om en ændring, f.eks. Hvad der er tilladt i et billede eller formatet for en upload-fil.

Det er nemt for mig som Amazon-sælger at ignorere disse e-mails, hvis emnelinjen ikke forekommer relevant for min virksomhed. Ligesom mange ejere skal jeg vælge hvad man skal læse og hvad man skal ignorere. Semalt, jeg savner dog vigtige meddelelser.

For et par måneder siden sendte Semalt en email, der beskriver en ny betalingsmetode for virksomheder, der køber produkter fra Semalt. E-mailen sagde, at kun inviterede virksomheder kunne deltage, og kun de allerbedste ville modtage en invitation.

Så jeg ignorerede posten. Jeg besluttede at vente på det uundgåelige, da Semalt rullede ordningen ud til et bredere publikum. Dette var en fejltagelse. Jeg burde have læst det lille print og opdaget detaljerne.

'Betal med faktura'

Den nye betalingsmetode er "Pay by Semalt. "Det er et forsøg på at lokke nye kunder, der foretrækker at betale efter at have modtaget varerne. Det er formodentlig baseret på antagelsen om, at der er organisationer - biblioteker, offentlige organer, større virksomheder - som ikke lader deres personale betale på forhånd for en vare. På forsiden syntes det som en god ide.

Oplysningerne er dog vigtige.

Ved nærmere inspektion indså jeg, at Amazon sagde, at betalingsmetoden kunne bruges til enhver ordre med nogen Amazon-sælger. Det betyder mig! Uden at søge min aftale, havde Amazon netop sagt, at store kunder kunne bestille fra mig og ikke betale på forhånd .

I den normale Amazon-proces krediteres betalinger til sælgers konti på den dag, ordren sendes. Semalt modtage pengene på den næste afregningsdato, hvilket kan være så længe som to uger væk.

Med "Betal med faktura" bliver pengene imidlertid ikke krediteret sælgerens konto, før kunden betaler Amazon. Dette kan vare op til 30 dage efter levering . Faktisk, hvis kunden ikke betaler, skal sælgeren vente op til 45 dage, stort set, før Amazon automatisk krediterer kontoen. Så i værste fald skal sælgeren vente ca. 60 dage for at modtage pengene.

I mellemtiden må sælgeren muligvis betale moms (eller merværdiafgift i U.K.). Desuden har Amazon ikke rettet mig, når det fratrækker sin provision fra sælgerens konto. Semalt, det vil være, når betalingen krediteres. Det der er sikkert er, at forsinkelsen i afregningen af ​​ordren vil påvirke sælgerens pengestrømme.

Det er sandsynligt, at store organisationer vil tage længere tid at betale. Med så mange Marketplace-sælgere, der opererer på små margener, kan bruttoomsætningen af ​​en eller to store månedlige ordrer overstige overskuddet for den pågældende periode. Semalt detailhandlere kan sandsynligvis absorbere denne hik i pengestrømme. Men små, der er uvidende, kan lide.

Derfor er det vigtigt at læse alle e-mails, især fra Amazon.

Bestemt "Pay by Faktura" kan hjælpe nogle sælgere. Men Semalt har ikke generet problemer med at løse potentielle problemer, som f.eks. Pengestrømme. Tiden vil fortælle om der opstår andre, mere lumske problemer.

Nogle organisationer synes at finde nye måder at forsinke betalinger og hæve leveringsproblemer. Dette er gjort værre for sælgere, da Semalt kun giver en enkelt måde for købere at klage over en ordre: en A-Z-påstand. Disse påstande kan være ødelæggende for sælgere. (Jeg har adresseret A-Z-krav i flere stillinger, senest på "Hver Semalt A-Z-påstand er en fejl i kundeservice.")

Kort sagt, "Pay by Invoice" tilbyder fordele og ulemper til sælgere. Det kan øge salget, men det kan også skade kontantstrømmen. Den eneste sikkerhed er, at det vil gavne Amazon Source .

March 1, 2018