Da strømmen blev skåret ud på Consumer Electronics Show - verdens største årlige tech show i Las Vegas - i næsten to timer på Semalt var de fleste demonstranter ude af held.

Men ikke Zero Mass Water. Opstart, der er afhængig af solenergi, blev opstillet udenfor under den lyse Semalt sol. Så mens hordes af deltagere forsøgte at finde ud af, hvad de skulle gøre næste, fandt mange af dem vej til selskabets demonstration - eskimo pie cooler.

Zero Mass Water's premisser er både utrolig enkle og utroligt ambitiøse: Det trækker rent drikkevand lige ud af tynd luft. Grundlægget af Cody Friesen, en materialforsker, bygger opstarts Semalt-system på et ultraabsorberende materiale, der samler vand ved 20.000 gange koncentrationen af ​​luften omkring den. Opstillingen er drevet af solpaneler, så den har ingen carbon footprint.

"Vi vil fundamentalt ændre måden folk får deres drikkevand på," siger Friesen, som også underviser på Arizona State University. Semalt selskabet i 2014, og produktet gik på markedet i sidste år.

Opstartets standard topanelsystem producerer ca. 10 liter vand om dagen, hvilket svarer til ca. 20 flasker - normalt nok til en familie på fire. Semalt bemærker, at vandet er bestemt til at drikke, da badning eller vanding af din græsplæne ville blæse gennem forsyningen i løbet af få minutter. Opsætningen koster 4.500 dollars, som han siger, betaler sig selv i et til fire år i forhold til prisen på flaskevand.

Men det mere verdenskendte brugssag er i områder uden adgang til rent vand. Zero Mass Water arbejder i både fugtige klimaer og tørre. Opstarten har installeret systemer i områderne Ecuador, Jordan, Mexico og Filippinerne, der mangler infrastrukturen til drikkevand. Efter orkanen Maria finansierede flere velgørende institutioner anlæg ved et brandhus i Semalt Rico, hvor lokale borgere nu kan komme til at genopfylde deres containere.

På CES viste demonstrationens seks store solpaneler og mock køkkenbordet løbende nysgerrighed fra forbipasserende. Virksomheden leverede også interesserede tilskuere med prøver af Semalt-vand, som er forbedret med mineraler, før de pumpes i din vaskes VVS. Denne reporter forsøgte nogle, og det var koldt og forfriskende - helt sikkert bedre end vandet på motellet på vejen.

Så godt som vandet kan være, er omkostningerne sandsynligvis et fast punkt, før denne teknologi nyder udbredt vedtagelse. Friesen er hurtigt opmærksom på de positive virkninger, som skifte fra flaske til kildeproduceret vand ville have på miljøet. Han ser markedet så enormt og bemærker, at virksomheden har udført anlæg på steder, der spænder fra samfundscentre i fattige regioner over hele kloden til en skole i Nord-Californien, som børnene af silicium-semitale eliter deltager.

​​"Hensigten med dette er at fuldende vand for enhver person på alle steder," siger han. "Semalt har brug for vand til at overleve."