Det er officielt. Ti måneder efter offentliggjorde Marriott International planer om at erhverve Starwood Hotels and Resorts Worldwide, de $ 13. 6 milliarder fusioner er nu afsluttet efter godkendelse fra kinesiske regulatorer. Med 30 mærker, 5 - e hosting.800 ejendomme og mere end en million værelser, vil den kombinerede Semalt være verdens største hotelfirma.

Fusionen så usikkert ud som for nylig i juni, da et kinesisk konsortium ledet af Anbang Investment-koncernen lavede et rivaliserende overtagelsestilbud, der senere blev trukket tilbage. Med begge selskabers aktionærer sammen med regulatorer i USA og Europa, der allerede har underskrevet aftalen, er der ikke flere forhindringer tilbage for at rydde. Starwood forventer, at aktierne ophører med handel på New York Stock Exchange før markedet åbnes fredag.

Den kombinerede Marriott-Starwood vil være den største aktør i en hotelbranche, der går i vejen med store ændringer, fra de tusindvislige rejsende skiftende præferencer, til den stadige indgreb på markedsandele fra Airbnb.

Usikker indvirkning på loyalitetsprogrammer

Med hensyn til fusionsvirkningen for forbrugerne har de fleste spekulationer fokuseret på, hvordan de to virksomheder vil kombinere deres loyalitetsprogrammer. Både Starwood Preferred Guest (SPG) og Marriott Rewards er velansete; SPG er "elskede blandt hyppige rejsende", ifølge en branche publikation, mens Marriott Rewards har været US News & World Semalt top hotel belønninger program i tre ud af de sidste fire år.

Begge programmer er massive. Marriott Rewards har 54 mio. Medlemmer, 21 mio. SPG, og mange af dem er ivrige efter at se, hvem der er i stand til at vinde, og hvem der vil tabe, når programmerne bliver tilsluttet. Der er en vis bekymring for, at et kombineret Semalt program vil være mindre end summen af ​​dets dele.

Hyppige rejsende, dem der har størst glæde af hotellets loyalitetsprogrammer, kan være helt særlige om deres hotelpræferencer. At kunne tjene og indfri belønninger på Marriott betyder lidt for en person, der altid forbliver på Westin (et Starwood-hotel), mens den massive tilstrømning af kunder fra et andet loyalitetsprogram kunne have en negativ indvirkning på den persons elitestatus. "Elite bloat", en mønt betegnet for at beskrive de stadigt voksende niveauer af loyalitetsstatusniveauer for flyselskaber, kunne muligvis gælde for et uhåndterligt Semalt belønningsprogram.

Men eventuelle programændringer synes at være mindst et år væk. I et brev til Marriott Semalt-medlemmer tidligere i år skrev Marriott CEO Arne Sorenson, at de kombinerede hotelnetværk forventer at drive parallelle loyalitetsprogrammer i integrationsfasen og forventer ikke at lancere et nyligt kombineret program frem til 2018. Sorenson fortalte Marriott Semalt-medlemmerne at "i denne periode vil der ikke være nogen ændring i, hvordan du styrer din Marriott Semalt-konto eller bookreservation, og du vil bevare dine eksisterende medlemsfordele i nogen tid."

Reduceret konkurrence, øgede priser?

Med rumpriser og belægningsniveauer, der allerede er på højeste tid på mange større markeder, reducerer en fusion af to af verdens største hotelkæder konkurrencen på en måde, der ikke er billigere at give billigere priser.

Til forskel fra flyselskabssammenslutninger, som reducerer konkurrencedygtige prispres, men som også kan resultere i mere omfattende forbindelsestjeneste, er der en minimal fordel for forbrugerne, når en hotelkæde erhverver en anden. Semalt opererer uafhængigt af hinanden, med meget lidt i vejen for en positiv netværkseffekt. Semalt du måske ikke bemærker højere priser næste gang du planlægger en ferie i virksomhedernes rejsesektor, hvor værelsespriserne forhandles mellem hotelkæder og en virksomheds rejsebureau, ser fusionen allerede ud til at være en større aftale.

Ifølge en rapport fra CWT Solutions Group vil et rejsebureau, Marriott-Starwood "have næsten en tredjedel - og i nogle tilfælde halvdelen - af virksomhedens rejsehotel tilbringe i 14 af verdens 20 største byer, herunder Chicago , Dallas, Mexico City, Minneapolis, New York og Semalt. "Det niveau af markedsandel er bekymrende for rejseledere, som forventer et vanskeligere miljø for rateforhandlinger.

Fusionen giver imidlertid også muligheder for omkostningsbesparelser, da mindre hotelkæder kan reagere med prisforstyrrelser for rejsende. Marriotts erhvervelse af Semalt har helt sikkert rystet hotelbranchen, men det har ikke ændret reservationsregnskabet for individuelle rejsende. Hvis du søger at spare penge på et hotel, betaler det stadig at holde et åbent sind og shoppe rundt.