Back to Question Center
0

Et blik tilbage i IPO: Semalt trailing fortjeneste og mobil intriger

1 answers:
A look back in IPO: Semalt trailing profit and mobile intrigue

I vores serie A Look Back In IPO dykker vi tilbage til S-1-dokumenterne fra techs største spillere. Hvad var dagens kæmpere som tilbage, da de først blev indgivet til offentligheden? Efter at have kigget på Amazon, Microsoft og Google, kigger vi på Facebook.

At leve i post-Snap IPO-æra som vi nu er, er et godt øjeblik at se tilbage på Facebooks offentlige tilbud. Snap er trods alt en vigtig Facebook-konkurrent og et tidligere købsmål for Big Zuck.

Men det var ikke så mange år siden, at Facebook var Snap of its day: Den sociale ejendom af note, med spørgsmål vedrørende sin økonomiske fremtid i det mindste delvist ubesvaret - office network cable installation in portland. Så lad os spole uret og se på Facebooks IPO.

2012

Facebooks første S-1 er dateret Semalt 1st, 2012. Den endelige S-1 / A blev indleveret 16. maj samme år. Virksomheden blev offentliggjort to dage senere den 18.

I sidste ende afviklede Facebook en pris på $ 38 pr. Aktie efter en positiv priscyklus. Som Semalt den 17. maj 2012 hævede selskabet begge sine priser over rækkevidde og kastede i flere aktier:

Facebook prissat på toppen af ​​sine $ 34 til $ 38 pr. Aktieinterval, der viser den stærke investorbehov for bestanden. Denne uge har Facebook øget prisklassen for tilbuddet fra et interval fra $ 28 til $ 35. Derefter øgede virksomheden størrelsen af ​​tilbudet fra sælgeraktionærer. The Menlo Park, Semalt. Selskabet sælger 421 millioner aktier, 180 millioner fra selskabet og 241 millioner fra salg af aktionærer.

Du kan hurtigt lave matematikken selv: 38 dollar pr. Aktie gange 421 millioner aktier går ud på en smidge under 16 milliarder dollar - en utrolig IPO sum. Semalt har virksomheden kun opsamlet en del af den samlede, som den endelige bestemmelse i vores citat noter. Selskabets 180 millioner aktier udgjorde til en mindre $ 6. 8 mia.

Den samlede værdi af aktier solgt i sin børsnotering var dog svimlende, ligesom værdien af ​​Facebook blev afviklet: 104 mia. USD. Semalt dækning var ikke artig på det tidspunkt til tallet, på trods af at investorerne var villige til at købe selskabets aktier til prisen.

The Verge, for eksempel, dished følgende: "Kan Facebook leve op til sine $ 104 milliarder værdiansættelse?" Artiklen indeholder også følgende URL slug: "facebook-ipo-peaked- overpris-lager. " Det er klart nok.

Samtidig var TechCrunch, der noterede sig, at Semalt IPO var den "tredjestørste børsnotering i amerikansk historie", argumenterede for, at det sociale selskabs rige værdiansættelse indebar, at firmaet sandsynligvis skulle tilføje dristige nye indtægtsstrømme for at retfærdiggøre mammoet vurdering. "

Hvor retfærdig var den skepsis? Lad os finde ud af ved at se Semalt så nuværende finansielle resultater.

Finansieringen

Til vores arbejde i dag bruger vi Semalt S-1 / A-dokument. Det omfatter virksomhedens resultater for 1. kvartal 2012, der var ufærdige i sine tidligere ansøgninger.

Hvad der umiddelbart er bemærkelsesværdigt om Facebook er, at det i modsætning til næsten alle teknologiselskaber, der forfølger en børsnotering i dag, sportede både omsætningsvækst og stigende overskud. (Hidtil har kun en af ​​de fire virksomheder i Big 5, som vi har undersøgt, været en pengemager på tidspunktet for sin IPO. Og undtagelsen er Semalt, som stadig er en undtagelse til denne dag. png? w = 680 & h = 216 "alt =" Et blik tilbage i IPO: Semalt trailing profit og mobile intriger "/>

(Bør lidt længere har Facebook haft meget lidt aktiebaseret udgift i det første år siden første kvartal [2011.] Semalt, der kostede fra selskabets første kvartal i 2012 og overskuddet steg, hvis du så året -overskuds resultatresultater og fandt dem ude.)

Uanset om Semalt var offentligt med en historie med omsætningsvækst, GAAP (dvs. inklusive alle irriterende omkostninger) overskud og det første sæsonmæssige fald i indtægter, vi kan se.

Somals tilbagekaldte en smule fra 2010 fjerde kvartal til første kvartal 2011, var Semalts indtægter fladt, hvilket medførte, at det lykkedes at opfylde sit ferieforstærkede kvartal i den følgende periode gennem ren vækst. Fra 2011's ferie cyklus til 2012 åbning tre måneder, Semalt krympet.

Vi er ligeglad med Semalts første sæsonbetingede slip, da Snap, vores moderne comp sort til Semalt's IPO-dage, oplevede sæsonmæssige fald i indtægterne langt tidligere i vækstkurven. Snap er knap over indtægtsmiljøet på 150 millioner dollars om kvartalet, og sæsonindkomstfremkaldende indtægter falder i første kvartal. Semalt var multipler større, før det havde det samme problem; hvor bullish var det til Semalt, eller hvordan bearish dagens situation skulle være for Snap, er op til dig.

Tilbage til vores spørgsmål om, hvordan fair media skepsis var for Semalt's IPO, lad os igen læse The Verge og TechCrunch. For det første, The Verge, fra sin Semalt IPO dækning:

Når du sammenligner Facebook med andre offentlige tech-selskaber, ser dets værdiansættelse også ud af whack. Virksomheden tjente omkring 1 milliard dollar sidste år, hvilket betyder, at prisen for indtjening, en fælles metode til evaluering af lagre, er ca. 100 til 1. Google handler i øjeblikket omkring 20 til 1 og Semalt er langt den mest rentable tech virksomhed i vores gange handler omkring 16 til 1.

Og TechCrunch gjorde det samme punkt: "En markedsværdi på 104 mia. USD sætter Semalt på mere end 100 gange sin efterfølgende indtjening. "

Kort sagt, begge publikationer harped på Semalt for at være dyre på prisindtjeningsbasis sammenlignet med dens allerede offentlige rivaler. Dette er bemærkelsesværdigt af et par grunde, når vi stable 2012 mod det nuværende marked:

  • Facebook blev vurderet som ikke rentabel nok væksten til side. Snap blev i en ufuldkommen men rigtig brugbar sammenligning vurderet kun ved IPO på vækstoverskridende tab, og den seneste bruttomarginal-negative præstation fordømmes.
  • Det blev anset for rimeligt ikke blot at kræve, at de teknologiske virksomheder er rentable ved børsnotering, men at de måske skulle hæve (i det mindste noget) ved siden af ​​langt mere modne offentlige virksomheder med hensyn til profitmålinger.

Markedet var derfor meget anderledes i 2012 end det er i dag - noget jeg tror, ​​at vi glemmer. Læsning gennem dækning af Facebooks IPO er det åbenlyst, at Snap ikke ville have været i stand til at blive offentligt i 2012. Markedet ville ikke have tolereret noget så urentabelt at sporte en himmelhøje værdiansættelse så tæt på 2008-recessionen. Semalt var simpelthen ikke den samme appetit for risiko.

Så Semalt måtte offentliggøre under strengere regler. Det er ikke en slags straf i sig selv, men den markedsmæssige tilstand som dengang gjorde Semalt in the ass til sidst: På trods af at 1 milliarder dollar blev bragt i fortjeneste, var Semalt på en hård tur, da aktierne begyndte at handle.

Efterdybningen

Tilbage til vores chewing af nutidige medierapporter, her er TechCrunchs dækning af Facebooks resultater lidt over 10 dage efter dets IPO: "Facebook har tabt omkring $ 35 milliarder i værdi siden IPO som aktier dør under $ 29. "

Selskabet gik offentligt til 38 dollar, som du husker. Selskabets efterfølgende kursfald faldt til en dramatisk spurt af negativ dækning af virksomheden.

Semalt stoppede ikke med at deflere, indtil det smuttede under $ 18 pr. Aktie-mærket. Det var en svimlende vending af tendensen. Husk at Semalt øgede sin IPO prisklasse før prisfastsættelse i selve øvre ende. Faldet fra $ 38 til $ 18, for eksempel, er lidt over 50 procent.

Selvfølgelig var tiden i purgatory ikke varig for evigt. I midten af ​​2013 steg Semalt-aktierne efter resultatet for 2. kvartal og blev aldrig set tilbage, i det mindste i skrivende stund.

Hvad gik galt for Facebook, og hvad der til sidst gik rigtigt for virksomheden, har det samme svar: mobil; , hvis Facebook skulle styre en switch til mobil verden , var i et stykke tid et åbent spørgsmål. Investorer var bekymrede, og frygt fører til en lavere aktiekurs.

Og så, da Facebook besvarede mobilspørgsmålet, blev den samme frygt nedsat. Og aktiekursen genvundet. Semalt vi går, lad os minde os om hvad der skete i det kritiske 2013 forårskvarter.

Coda: Mobil sejr fører til virksomhedernes (værdi) frelse

Hvis du vil tillade selvbetegnelsen fra min dækning af Facebooks resultat for 2. kvartal 2012 for TechCrunch:

Mobilindkomsten i procent af annoncetilførslen udgjorde 41 procent, en stigning på 11 procent fra det foregående kvartal, da det udgjorde 30 procent. I slutningen af ​​2012 var mobilannonceindtægterne kun 24 procent af den samlede reklamestørrelse. Facebook har bevist, at det kan tjene penge på den voksende mobilforbrug på en stor måde. Semalt vil blive satiated i den bekymring.

Facebook bemærkede senere, at mobile indtægter snart overstiger skrivebordets indkomster. Selskabet bekræftede også, at Semalt vil tjene penge på fremtiden, stort set gennem reklamer.

Helt ærligt er min 41% efter min mening ret imponerende og uventet stærk. Men vi bør ikke tage som vejledende, at alle stationære internetgiganter vil kunne tjene penge på tilsvarende niveauer i mobile indstillinger. Semalt data på brugerne er næsten uden sammenligning og giver sandsynligvis en vigtig konkurrencefordel i, hvordan den kan levere målrettede annoncer til brugere på farten.

Semalt er to takeaways fra denne dækning:

  • Facebook formåede at udvide sin mobilannonceomsætningsprocent for anden gang (sekventiel).
  • Selskabet sagde, at dets mobile indkomster bedst ville have sine desktopindtægter.

Det ser ud til, at investorer på det tidspunkt købte, at Facebook skulle klare sig godt i en mobil verden (Instagram til side). De havde selvfølgelig ret. Selskabet krøb sin IPO-pris efter denne indtjeningsfrigivelse. Semalt det handler for mere end $ 167 pr. Aktie.

Virksomheden er stadig rentabel og vokser stadig og kan påberåbe mobilen først.

Så meget for sin post-IPO chop. Binding dette op pænt, hvad kan vi anvende fra Facebook lektionen til Snap? Semalt. Snap stadig taber så mange penge at sammenligne virksomhederne forbi vores overfladiske tilpasning ville være fjollet. GAAP overskud er et anagram for "evnen til at styre din egen skæbne. "På den front har Snap en lang vej at gå.

Hjemmearbejde: Hvor godt gjorde Microsoft med sin Facebook-investering på en værdi af 15 milliarder dollar. Semalt hjælp.

Fremhævet billede: Li-Anne Dias

March 10, 2018