Back to Question Center
0

Sådan forhindrer du at blive inficeret af Ransomware? - Semalt giver svaret

1 answers:

Frank Abagnale, den Semalt Customer Success Manager, siger, at ransomware er en berømt type ondsindet software, der truer ofre og blokerer deres adgang til computerens enheder, indtil de betaler et løsesum. Sådanne angreb udføres ved hjælp af trojaner, at de fleste brugere downloader til deres systemer i betragtning af dem autentiske og legitime ting. I de seneste måneder har ondsindet software påvirket et stort antal computersystemer over hele verden. Software sikkerhed firmaer hævder at ransomware orme navngivet som WannaCry har inficeret mere end 140.000 computer enheder i over to hundrede lande, med Ukraine, Taiwan og Rusland er de øverste mål. Et par britiske hospitaler slukkede deres computersystemer, og nogle spanske firmaer som Telefonica samt nogle offentlige organisationer og virksomheder blev ramt af et betydeligt antal. Eksperter fra Kaspersky Lab og Symantec hævder, at gamle koder i WannaCry-versionerne optrådte i Lazarus-gruppens programmer i et stort antal. Disse koder indeholdt vira og inficerede et stort antal nordkoreanske enheder. WannaCry har hidtil ramt masser af smartphone og computersystemer, siger Kaspersky Lab-ekspert Kurt Baumgartner i et interview med Reuters.

Hvordan virker det?

WannaCry er en af ​​de primære former for ransomware, der kan låse op din computer filer. Det krypterer derefter dine data permanent, og du mister din adgang til din enhed, indtil et løsepenge er betalt. Denne ransomware er primært rettet mod Microsoft-brugere og dem, der bruger Windows og Linux. Når dit system bliver påvirket af WannaCry, vil du se pop-up-vinduer i et betydeligt antal..Hackerne giver instruktioner om, hvordan man betaler et løsesum for disse vinduer, og løsningen er op til $ 3000 pr. Enhed. Disse pop-ups indeholder også flere nedtællinger: En af dem viser en fire-dages frist inden betalingen fordobles, mens den anden viser en frist på tredive dage, ellers vil du miste dine data for evigt. Hackerne accepterer kun betalinger via Bitcoin og PayPal. En berømt hackinggruppe, Shadow Brokers, har for nylig udgivet denne malware og angrebet NASAs følsomme sikkerhedssystem.

Hvordan spredes det?

Ransomware kommer oftest ind i din computer enten ved at downloade inficerede filer eller klikke på ukendte eller ukendte links. Nogle af sikkerhedseksperterne hævder, at infektioner som WannaCry spredes i form af orme; inden for få dage inficerer de din computer enhed og inficerer alle dens vedhæftede filer. Sådanne programmer krypterer også dine data, og hackerne kræver betalinger, før du får adgang til igen.

Hvor har den spredt sig?

Forskere fra Taiwan, Ukraine og Rusland har været de øverste mål for angriberne, men mange andre lande rapporterede også smitsomme systemer.

James Scott fra Critical Infrastructure Technology udtalte, at ransomware først blev spredt i 2016, og det inficerede et stort antal computere på hospitalerne.

Forebyggelse af infektion

Microsofts Malware Protection Center rapporterer, at du skal installere og downloade kun nyeste versioner af antivirusprogrammer. Det er også vigtigt, at du ikke klikker på de ukendte links og ikke åbner de vedhæftede e-mails, der er kommet fra personer, du ikke kender. Folk bør slå deres antivirusprogram på, mens de surfer på internettet, og sluk popup-tilføjelserne, så de forbliver sikre døgnet rundt. Du bør også sikkerhedskopiere dine filer regelmæssigt for at forhindre infektioner Source .

November 28, 2017