Back to Question Center
0

Semalt Expert: 5 tips til at undgå virus på Android

1 answers:

Android-operativsystemet giver en stor procentdel af computerverdenen. Men åbenheden udsætter enheder til trojansk og malware. Hackere kan manipulere Android-systemer ved hjælp af downloadbare apps til at sprede virus til brugerne. Ligesom ethvert andet edb-system kan Android-brugere anvende checks og balancer til rådighed for at beskytte deres gadgets mod skadelige vira.

Senior Customer Success Manager for Semalt DIgital Services, Artem Abgarian, beskriver fem enkle trin for at sikre Android-enheder fra malware og virusinficerede applikationer.

1. Installer aldrig apps, du ikke kender

Tænk to gange før du installerer en App på Android-enheden. Mens nogle programmer, der er linket via e-mail, sociale medier eller på en hjemmeside, kan være meget nyttige, kan installationen af ​​små kendte applikationer udsætte brugeren for malware og virus. Android-bruger bør undersøge stort set ved hjælp af fora, blogs og sociale medier for at se rating og generelle kommentarer om de inviterede installationer, der kommer fra spammede tekstbeskeder og delte links.

2. Installer apps fra berømte appbutikker som Google Play

Gennemførelse af tilfældig download af applikationen fra internettet øger muligheden for at indgå kontrakter med vira og trojaner til Android-enheden. Nogle websteder lover at give en betalt ansøgning om gratis eller lignende attraktive tilbud kan resultere i at downloade malware-lades programmer. Udøvelsen af ​​at bruge Google Play, Amazon Appstore og andre velrenommerede sikrer begrænset eksponering for malware og virus, ligesom at købe mad fra tillid til fødevarebutikker minimerer risikoen for ulovlige fødevarer.

3..Kontroller Android-indstillingerne på "Installer fra ukendte kilder"

Android-enhederne er som standard indstillet til at blokere installationen af ​​applikationer fra andre kilder end Google Play. Enhederne vises en trusselsbesked, når en mistænkelig applikation fra en ukendt kilde er ved at blive installeret. Brugeren kan tillade installationen ved valg i enhedens indstillinger. Dette gør det muligt for brugeren at foretage en baggrundskontrol af appens troværdighed før installationen for at sikre sikkerhed mod malware og virus.

For at sikre sikkerhed for Android-enheden skal du aldrig ændre standardindstillingerne for at blokere mistænkelige apps, medmindre kilden er sikker.

4. Læs tilladelsen krævet af appen

Downloadede programmer på en Android-enhed har brug for tilladelser før installation. Tilladelsen varierer afhængigt af brug af appen i enheden. De kan kræve tilladelse til at få adgang til kontakter til opkald, tekster og e-mail-kommunikation eller kamera, GPS og internettet til det udformede formål. Apper, der beder om tilladelse til at udføre mistænkelige aktiviteter, kan true brugerens sikkerhed. Apperne kan installere vira og trojanere for at forårsage alvorlig skade.

5. Installer virus scanner for at kontrollere sikkerheden

Spørgsmålet om, om man skal bruge de mange antivirusapps, der er tilgængelige online til at overvåge og beskytte enheder fra virus og malware, kan diskuteres. Applikationer fra Google Butik har gennemgået en seriøs sikkerhedsscanning for at sikre, at brugerne har beskyttelse mod trojansk og malware. Nogle programmer, der købes af Google Play, kan dog indeholde skadelige vira.

Installation af sikkerhed, der giver apps med ekstra funktioner som evnen til at lokalisere og slette en tabt telefon ud over beskyttelse mod malware og trojaner, kan være nyttigt.

Beskyttelse mod vira er ikke svært. Bare vær opmærksom Source .

November 28, 2017