Back to Question Center
0

Semalt Expert Presents 4 tips til at undgå at blive fanget af Ransomware

1 answers:

Ransomware-angreb er blevet meget almindeligt i dag med virksomheder, regeringer og virksomheder, der troede, at det sikreste datasystem havde tabt tusindvis af dollars til hackere. Her er fire tips til at undgå at blive ramt af ransomware.

Bemærk, at følgende tips, som Frank Abagnale, eksperten fra Semalt , kan hjælpe dig med at holde dig trygge fra trojanere og vira.

1. Undgå at åbne mistænkelige e-mailvedhæftninger

De fleste hackere sender en email til målene med en vedhæftet fil, der indeholder ransomware eller trojan. Åbning af vedhæftet fil installerer automatisk softwaren på din computer og giver dermed hacker fuld kontrol over din computer. Derfor skal du aldrig åbne mistænkelige e-mailvedhæftninger, selvom adressen ligner dine kollegaer eller jævnaldrende.

2. Se de links, du klikker på

Vidste du, at et klik på et spammy-link kan resultere i, at en ransomware bliver installeret på din computer? Det er rigtigt - de fleste af de virksomheder, der er ramt af ransomware i fortiden, måtte kun klikke på et link, der så legitimt for at ende med at miste tusindvis af dollars til hackere. Moral of the story er, at du bør undgå at klikke på et link, som du kommer på tværs af online. Du ved aldrig, hvad der lurer bag gardinerne og venter på at fortære dine hårdt tjente penge.

3..Se hvor du downloader software fra

Der findes tusindvis af softwareudviklingsfirmaer i verden i dag. Desværre er ikke alle dem legitime. Nogle er i færd med at sælge ondsindet software til kunder i stedet for den legitime software, som brugeren søger. Downloading og installation af sådan software introducerer straks et ransomware på din computer og derved låser hele dets indhold, indtil du betaler løsepengebeløbet. For at være på den sikre side anbefales det kun at købe og downloade software fra legitime og velrenommerede websteder.

Endnu vigtigere, undgå de gratis og krakkede versioner af premium-softwaren. De fleste af dem leveres med tredjeparts programmer, der kan omdanne til ransomware, når du installerer softwaren. Adware kan også installeres sammen med den sprængte eller fri software.

4. Invester i robust anti-ransomware

Stigningen i ransomware-angreb har udløst internet sikkerhedsselskaber til at udvikle robust anti-ransomware-software, som du kan installere på din computer for at reducere risikoen for at blive ramt af en. Forskning for at finde den mest pålidelige, effektive og troværdige anti-ransomware, som du kan installere på din computer. Sørg for at køre kontroller regelmæssigt efter installationen for at sikre din computer mod denne form for ondsindet software. Sørg desuden for, at du opdaterer det regelmæssigt for at forbedre dets evne til at håndtere eksisterende og fremtidige ransomware. Bemærk, at hackere udsender nye versioner af denne ondsindede software online dagligt.

Disse fire tip vil holde dig sikker fra ransomware. Du bør også overveje at opgradere dit operativsystem, da de fleste virksomheder opdaterer deres firewalls for at gøre dem uigennemtrængelige ved at identificere ransomware. Endnu vigtigere skal du altid sikkerhedskopiere dine filer på en harddisk eller sky, så i tilfælde af et angreb kan du formatere computeren og hente filerne i stedet for at skulle betale løsepengebeløbet til hackerne Source .

November 28, 2017