Back to Question Center
0

Semalt: Hvordan og hvorfor beskytte dit system mod malware

1 answers:

Vidste du, at præfikset mal (som i malware) betyder dårlig på alle latinske sprog, herunder spansk? Det fortæller dig meget. Malware eller ondsindet software bruges af cyberkriminelle til at ødelægge kaos til intetanende computerbrugere. Du kan tænke på malware som et påtrængende program, der bruges til at phish personlige data - loginoplysninger + adgangskoder, kreditkortoplysninger, bankoplysninger, socialsikringsnummer - som derefter bruges til at stjæle identitet (identitetstyveri), penge og til andre uhyrlige aktiviteter. Malware kan være i nogen form. Det kan være en trojansk hest, virus, ransomware, orm eller spyware.

Følg ovenstående retningslinjer defineret af Artem Abgarian, Senior Customer Success Manager for Semalt , og dine private oplysninger vil altid være sikre.

Hvordan bruges malware mod dig?

Der er mange måder, hvorpå hacker eller cyberkriminelle kan frigøre en malware. Den mest almindelige måde er at sende en phishing-email. Denne email kan se ufarlig ud, men den indeholder ofte et link eller en eksekverbar fil, som hvis klikket installerer malware i dit computersystem.

Når denne malware er fundet i din pc, analyserer den dit datakryptering og beskyttelsessystem for sårbarheder. Hvis der er smuthuller et eller andet sted i systemet, bruger malware en kombination af aggressiv taktik til at forstyrre operationer, mens du stjæler private data. For eksempel kan din browser åbne mange faner uden at du har til hensigt at gøre det. Til tider hører du spøgelseslyd (lydklip spiller på faner, du ikke har åbnet frivilligt). Hvordan kender malware dine adgangskoder? Nå bruger de en datafangstteknik kaldet keylogging..Denne metode sporer alle nøgler, du trykker, når du logger ind på en konto. Sådan identificerer malware dit personnummer, pin og adgangskoder.

Truslen om malware er reel. Faktisk bliver software sværere at opdage, hvilket betyder, at tilfælde af identitetstyveri og andre cyberforbrydelser kan øges. Må ikke panik dog. Der er mange måder, du kan bruge til at beskytte dig selv mod denne trussel.

Sådan undgår du et malwareindbrud

Det tæller at spille sikkert og være opmærksom. Med dette i tankerne bør følgende tips holde dig væk fra skade:

  • Klik ikke på links eller åbne vedhæftede filer eller eksekverbare filer fra e-mails, hvis afsender du ikke kender eller kommunikerer med regelmæssigt.
  • Download, installer og opdatere den nyeste version af antivirusprogrammet, anti spyware og opret en firewall. Brug ikke revne versioner af antivirusprogrammer.
  • Undgå at bruge automatisk gemfunktionen i en browser. Hvis du fremmes af browseren for at huske adgangskoden, klik 'aldrig'. Lås din pc, når du ikke bruger den.
  • Sørg for, at du bruger den nyeste version af programmer på din pc, laptop eller tablet. Som det er, indeholder udviklerne de nyeste sikkerhedsforanstaltninger for at holde de onde fyre væk.

Lad ikke dig selv være et andet offer for en malware. Nogle gange kan dit antivirus pope et vindue med meddelelsen 'trussel opdaget'. Hvis det sker, skal du ikke åbne linket sendt til din email eller tekst. Ignorer det. Du vil være sikker Source .

November 28, 2017