Back to Question Center
0

Semalt - Sådan udelades dine besøg fra Google Analytics

1 answers:

Vidste du, at statistiske programmer som Google Analytics sporer dine aktiviteter på dit websted, hvilket ødelægger dine statistikker?

Igor Gamanenko, kundesucceschef for Semalt , giver her nogle nyttige spørgsmål i denne henseende.

For at undgå dette kan du bruge filtre til at holde ud falsk og unødvendig trafik fra at blive vist på webstedet. Når du anvender de nødvendige filtre, vil din statistik ikke vise skæv data, da aktiviteterne du vil se på dit websted, bliver reel trafik fra legitime besøgende. Disse filtre hjælper ikke kun med at filtrere dine besøg på webstedet, men de hjælper også med at identificere spam, herunder spøgelsesreferencespam og botreferencespam på webstedet.

Når du bruger Google Analytics, skal du identificere IP-adresserne på de enheder, du bruger. Bemærk, at du skal identificere alle IP-adresserne på alle de enheder, du bruger til at få adgang til webstedet. Derudover skal du huske på, at IP-adresserne ændres med tiden, så du skal regelmæssigt overvåge IP-adresserne og opdatere filtre, når det er nødvendigt.

Hvordan skal du identificere IP-adressen for at udelukke dine besøg? Mens der er websteder som f.eks. At skrive din IP-adresse i din browser, og adressen vises i søgeresultater.

Normalt vil IP'en vist i resultaterne se sådan ud: 60.40.210.157. Den adresse, der vises i ovenstående format, kaldes IPv4-adresse. I nogle tilfælde kan søgningen returnere en anden række tal vist i følgende format: 2002: 0db6: 75a5: 0000: 0000: 8a4e: 0180: 4339. Adresser vist i ovenstående format kaldes IPv6. Dette er de nyere typer adresser, som folk flytter til. Men både IPv4 og IPv6 kan bruges til at filtrere dine enheders IP-adresser i Google Analytics..Når du har IP-adressen, skal du kopiere og indsætte den i et tekstredigeringsprogram, f.eks. TextEdit eller Notepad.

Nu hvor du har adressen i en teksteditor, logger du ind på din Google Analytics-konto og vælger det websted, som du opretter filteret til. Når du klikker på Admin Link i overskriften, åbnes et sæt 3 kolonner. I højre kolonne vil du se et link mærket Filtre. Klik på den. Medmindre du tidligere har oprettet filtre, åbnes en liste over tomme filtre. Klik på knappen Tilføj filter.

Det anbefales at nævne dit filter, da du måske har flere filtre over tid. For eksempel, hvis du arbejder på en mobil IP, kan du navngive det hjem IP-adresse. Under Filter Type skal du sætte den på foruddefineret type. For Vælg Filter-rullemenuen skal du vælge Inkluder kun.

Fortsæt derefter til Vælg destination eller Kilde. Dette er kilden til din trafik. For de bedste resultater skal du vælge Trafik fra IP-adresserne. Gå nu til den endelige drop-down boks og vælg det, der er lige til. Når du er færdig med hele processen, skal du klikke på knappen Gem. Nu vil du se det nye filter på listen.

For at finde ud af, om du har ekskluderet dine besøg fra Google Analytics, skal du gå til Realtidsrapportering og se, om dit besøg vises i statistikken. Husk, at de ændringer, du lige har lavet, kan tage nogle minutter at træde i kraft.

Hvis du bemærker, at din IP-adresse stadig vises, skal du kontrollere dine filterindstillinger igen. Især dobbelt check for at sikre, at IP-adressen har alle sine tal, da folk normalt savner et eller to cifre, når de kopieres og indsættes. Fortsæt kontrollen i realtid om nogle få måneder for at finde ud af, om Google Analytics afhenter dine besøg på din hjemmeside. Hvis Google stadig henter dig, er der en mulighed for, at din IP er ændret, så det er på tide at anvende et nyt filter Source .

November 29, 2017