Back to Question Center
0

Ve dig til dig, hvis du stadig ikke ved, hvordan du behandler email-virus! - Semalt Sikkerhedstips

1 answers:

Enhver, der har en e-mail-adresse, udsættes for risikoen for virusinfektion, men iagttagelse af grundlæggende internet sikkerhed kan i høj grad bidrage til at reducere denne eksponering. På grund af stigningen i cyberkriminalitetshændelser er det vigtigt at være opmærksom på internetsikkerhed. Ikke et enkelt vindue af mulighed bør overlades til cyberkriminelle. Spredning af vira via e-mails er måske ikke blandt de mest anvendte metoder i dag, men der er stadig en mulighed for, at det kan bruges til at begå et angreb.

Ifølge Frank Abagnale, den Semalt Customer Success Manager, er det ekstremt vigtigt at vide, hvordan man skal handle hver dag for at undgå virus, der kan spredes via e-mail.

Måder at undgå virusinfektion via e-mail

1. At være informeret om hvordan vira leverer

Internettet fortsætter med at vokse, og det gør også virus- og malwareindustrien. Ofte bruger cyberkriminelle metoder som enten meget nylige eller dem, der længe har været glemt at overrumme ofrene. For at undgå at blive fanget uvidende, kender du bare de nuværende leveringsmetoder, så du ved, hvordan du undgår dem.

2. Giv ikke din email til nogen hjemmeside

Der er så mange ondsindede websteder, der forsøger at fange folk ind i vira og andre cyberforbrydelser. For at minimere chancerne for at udsætte dig selv og din enhed for virusinfektion, afstå fra at udlevere din e-mail-adresse på websteder, som du ikke kender. Og hvis du skal opgive e-mail-adressen, skal du sørge for, at hjemmesiden er krypteret.

3. Hold computerens virusbeskyttelse opdateret

Kontroller altid, at din anti-virus er opdateret. Du kan indstille softwaren til automatisk opdatering, så det ikke er en enkelt dag, at antivirus er forældet (hvilket betyder mere eksponering for vira).

4. Brug en sikker browser

Brug af velholdte websteder til at få adgang til din e-mail er en god ide. Ikke alene nyder du en god browseroplevelse, men dækker også alle potentielle smuthuller til spredning af virus. Du kan også tilpasse din e-mail-sikkerhed indstillinger på den browser. Sådanne indstillinger vil omfatte at begrænse browseren fra at få adgang til følsomt materiale, strenge af dit email junk filter osv.

5. Aktivér e-mail-preview-funktionen på

Når denne funktion er tændt, kan du få et glimt af indholdet selv uden at åbne e-mailen. Således kan du konstatere, at oplysningerne i en email er sikre, før du åbner emailen. E-mail-tjenester som Outlook giver denne funktion.

6. Overhold DONTs af mistænkelige e-mails

Mistænkelige e-mails er de e-mails fra ukendte kilder, hoax e-mails (dem, der beder om personlige oplysninger), eller dem, der indeholder et mistænkeligt link eller vedhæftet fil.

For e-mails fra ukendte kilder:
  • Åbn aldrig vedhæftningerne eller klik på et link i emailen
  • Hent aldrig nogen vedhæftet fil
  • Hvis du allerede har hentet en vedhæftet fil, skal du ikke åbne den, før den er scannet for virus.

For en hoax email, ikke engang gider åbning eller svar på det. Du vil bare spilde din tid og øge chancerne for at få din computer smittet med malware.

Nogle e-mails kommer med oplysninger om, at din computer er inficeret. Stol ikke på dem med det samme. Dobbeltklik på status på din computer ved hjælp af din antivirusprogram, inden du fortsætter med e-mailen. Sådanne e-mails er normalt beregnet til at få dig til at klikke på et link eller åbne en vedhæftning, der er angivet som "løsningen", men det er en trojansk i virkeligheden.

7. Ryd din browserhistorik og cookies ofte

Cookies gemmer dine browsingoplysninger, så det er nemt og hurtigt at genindlæse almindeligt brugte websider. Disse små informationstyper kan dog bruges af ondsindede sind til at få adgang til din e-mail-adresse. Rydning af dem er den bedste måde at minimere risikoen for at udsætte din e-mail for sådanne kriminelle.

I forbindelse med internetsikkerhed er det altid bedst at bruge din bedste dømmekraft ved overgivelse af oplysninger eller når du modtager en e-mail. Hvis der er noget, der får dig til at føle dig skeptisk over for en bestemt e-mail, skal du ikke åbne den eller tage stor forsigtighed, når du åbner den. Følgende internet sikkerhedsretningslinjer er muligvis ikke en sikker måde at undgå at få viruset via e-mail, men det kan reducere eksponeringen for disse vira betydeligt Source .

November 28, 2017